Inspirasjon

Restaurant Oslo anbefaling

By mai 12, 2015 No Comments

New Delhi er en restaurant i Oslo sentrum som tilbyr det beste fra det indiske kjøkken. Etter nesten 40 år i Øvre Slottsgate har vi nå flyttet til moderne lokaler sentralt på Tjuvholmen. Nesten alt er nytt, men du kommer til å kjenne oss igjen. Vi kalles smaken av New Delhi.

De beste restaurantene

Dersom du er ute etter en anbefaling av en av Oslos beste restauranter bør du komme til vår hyggelige restaurant New Delhi. Her får du en helt spesiell kulinarisk opplevelse med eventyrlige, indiske smaker. New Delhi er en av de beste restaurantene i Oslo når det gjelder smaksrike opplevelser. Du finner ikke maken på noen andre restauranter i Oslo.

Les mer om: Spisesteder i Oslo

På New Delhi kan du bestille fisk, kjøtt, vegetar og tandoori, eller du kan prøve en av husets ferdigkomponerte indiske matretter. Vi har blant annet klassiske retter som kylling tikka masala og et variert utvalg naan. Våre kyllingretter kommer med sesongens sunneste og mest smakfulle råvarer. Vår restaurant i Oslo anbefales for en smaksopplevelse av de sjeldne.

Det indiske kjøkken

India er et stort land som består av hele 29 delstater. Landet kan grovt deles inn i fire regioner med nord, sør, øst og vest, og vi finner store variasjoner i både mat, kultur, klima, språk og tradisjoner. Det blir derfor ikke helt riktig å omtale hele det indiske kjøkken under ett, men felles for all indisk mat er at rettene er fargerike og har mye smak og duft. Mange tradisjonelle retter har fellestrekk i forskjellige deler av landet, men serveres under ulike navn og i lokale varianter.

Spør servitøren ved vår restaurant i Oslo om anbefaling av drikke til maten.

Det nordindiske kjøkken kjennetegnes av klassiske retter som tandoori, nan og butter chicken. I Sør-India finner vi mer fisk og scampi på menyen, og her er kokos en populær ingrediens. I vest brukes mye svinekjøtt og tropiske grønnsaker og frukter. Fra Øst-India kommer mange forskjellige varianter av fiskecurry, og regionen er kjent for å servere søte desserter. Det østindiske kjøkken har nærere bånd til Mongolia og Kina enn det øvrige India.

Alt dette kan du smake, lukte og oppleve på New Delhi. En god anbefaling til en restaurant i Oslo er derfor å ta turen til oss, for en matopplevelse av de sjeldne.

Smaken, lukten og stemningen fra India

Indiske smaker er legendariske, og helt ulikt noe annet man finner i verden. Det som gir indisk mat sin unike smak er sammensetningen av kryddere. Ingrediensene er i seg selv ikke fremmede i Norge, men de brukes på en annen måte. Søte kryddere som kardemomme, kanel og muskat brukes vanligvis i kaker og bakst her i nord, mens i India brukes slike kryddere i middagsrettene.

Hemmeligheten bak å lage god, indisk mat er at de ulike ingrediensene må tilsettes i riktig rekkefølge.

Skal du lage indisk mat nytter det ikke å hive alle ingrediensene i gryta på en gang og la maten lage seg selv, slik man ofte gjør i Norge. Riktig rekkefølge og god timing har alt å si når man lager indisk mat. Vår restaurant i Oslo anbefales for deg som ønsker å smake på ekte, indisk mat. Våre dyktige kokker er eksperter på å finne den rette balansen av krydder for å få fram den aller beste smaken, noe som gjør New Delhi til en av de beste restaurantene i Oslo.

Les mer om: Indisk

Fem ulike styrkegrader

India er kjent for å tilberede sterke matretter, gjerne i form av sauser som er smaksatt med sterke og/eller søte krydder. På krydderpaletten finner vi blant annet chili, sennep, gurkemeie, ingefær og koriander, og av søte kryddere brukes kardemomme, kanel og muskatnøtt. Tradisjonell indisk mat kan noen ganger bli for sterk for norske ganer, og derfor kan du velge mellom fem ulike styrkegrader ved vår restaurant i Oslo:

  • Mild
  • Medium
  • Madras
  • Vindaloo
  • Tandaloo

Mild passer godt for barn og nybegynnere, eller de som ikke er så glad i sterk mat. Medium kan allerede bli en anelse for sterk for sensitive ganer, men passer vanligvis for de aller fleste. Madras er sterk og god. Vindaloo er meget sterk, og svært populær i India. Tandaloo er ekstra sterk, og anbefales kun for de som er vant til å spise sterk mat.

Usikker på hvilken styrkegrad du tåler? Spør servitørene ved vår restaurant i Oslo om deres anbefaling.

Ved å bestille ris eller naan (indisk brød) til maten kan du ta brodden av den sterke smaken. I motsetning til hva mange tror hjelper det ikke å drikke vann. Det er stoffet capsaicin som gjør at maten brenner på tunga, og dette stoffet er ikke vannoppløselig. Vannet bidrar bare til å spre stoffet mer ut i munnen. Capsaicin er derimot fettoppløselig, og det kan derfor hjelpe med et glass melk eller en dip av yoghurt.

Les mer om: Anbefalte restauranter i Oslo

Restaurant Oslo anbefaling

Vår hyggelige restaurant New Delhi anbefales for deg som ønsker de ekte, indiske smakene, og for deg som ønsker en smaksopplevelse av de sjeldne. På menyen vår finner du mat fra de mest eksotiske områder av India. Sett sammen ditt eget måltid fra vår smaksmeny, eller la oss sette sammen ferdigkomponerte retter. Dette er alltid populært ved større selskaper, fordi de tapaslignende porsjonene er perfekte for å deles.

God mat blir enda bedre med en god avslutning på måltidet. Hos New Delhi kan vi by på et stort utvalg av lekre, indiske desserter. Spør gjerne servitøren ved vår restaurant i Oslo om en anbefaling.

Kontakt oss

Ønsker du å reserve bord? Ta kontakt med oss: