Nyhet: Uteserveringen er åpen i hele sommer! 200 plasser ute. Book nå

Restaurant Oslo sentrum

Restaurant Oslo sentrum

Beste restaurant Oslo sentrum – New Delhi er en restaurant i Oslo sentrum som tilbyr det beste fra det indiske kjøkken. 

Etter nesten 40 år i Øvre Slottsgate har vi nå flyttet til spennende og moderne lokaler som ligger på Tjuvholmen med en flott utsikt. Nesten alt er nytt, men dere kommer til å kjenne oss igjen. Vi kalles for smaken av New Delhi.

Fantastiske anmeldelser

New Delhi har blitt kåret til Oslos beste indiske restaurant mange ganger, og etter at vi flyttet til Tjuvholmen har ikke anmelderne blitt mindre imponerte:

Dagbladets anmeldere kalte oss en “Indisk suksess på brygga”, og Aftenposten uttalte at “Nye New Delhi er nydelig”.

Skal du på restaurant i Oslo sentrum?

Dersom du er ute etter en fantastisk restaurant i Oslo sentrum bør du ta turen til vår hyggelige restaurant New Delhi. Her serverer vi deg en helt spesiell kulinarisk opplevelse og middag i en eventyrlig atmosfære. Menyen vår byr på de mest spennende indiske smaker som du ikke finner på andre spisesteder i Oslo, dette vil du ikke gå glipp av.

Vi har klassiske retter som kylling tikka masala og tradisjonelle oppskrifter med en ny og moderne vri. Våre kyllingretter kommer med sesongens sunneste og mest smakfulle råvarer. Vi gir deg en smaksopplevelse og atmosfære av de sjeldne i en av Oslos beste restauranter.

Av kjøtt kan du velge mellom:

 • Kylling
 • Biff
 • Lam
 • Fisk
 • Reker


Kjøttet og fisken vi bruker på vår indiske restaurant er marinert i ukesvis, for den beste smaksopplevelsen.

Maten tilberedes i en Tandoor-ovn, en viktig del av det indiske kjøkken. Grillkullene på bunnen av ovnen sørger for at temperaturen holder seg på 360-380 grader, og trekullet gir maten en svært delikat smak.

Det indiske kjøkken


India omfattet tidligere både Pakistan og Bangladesh, derfor finner man flere likhetstrekk med indisk matkultur i disse landene. Det samme gjelder andre nærliggende naboland som Nepal, Iran og Afghanistan.

India er i dag et stort land og består av hele 29 delstater. Hvis vi deler landet grovt inn i nord, sør, øst og vest, finner vi store variasjoner i mat, kultur, klima, språk og tradisjoner. Fra utlandet henviser vi gjerne til “det indiske kjøkken” under ett, mens i India er det store variasjoner i maten i de ulike landsdelene.

Nordindisk kjøkken

Det nordindiske kjøkken kjennetegnes av klassiske retter som tandoori, nan og butter chicken. Siden dette er kjent som et gourmetkjøkken, finnes disse rettene nærmest på alle restauranter både i og utenfor India.

Sørindisk kjøkken

Sør-India kjennetegnes med retter laget av fisk og scampi, siden kystlinjen bugner av disse. Selv vegetarianere spiser sjømat på grunn av den naturlige tilgangen langs kysten. Det er rik tilgang på kokosnøtter, og derfor lages de fleste rettene med kokosolje, kokosmasse eller kokosmelk.

Østindisk kjøkken

Det østindiske kjøkken er svært ulikt de tradisjonelle rettene man forbinder med India. Her får du forskjellige typer fiskecurry og kokt ris med smaker inspirert av Mongolia og Kina. Regionen er kjent for å ha mindre krydder, og enklere retter, samtidig som at de er anerkjent for sine søte desserter. 

Vestindisk kjøkken

Kjøkkenet i den vestlige delen av india kjennetegnes av retter med svinekjøtt, vindaloo og andre populære retter fra Mumbai og Goa. Maten er gjerne laget med tropiske grønnsaker og frukter, kombinert med fiskeretter og inspirasjon fra portugisisk innovasjon med blant annet bruk av vin.

Beste restaurant Oslo sentrumFelles for de fleste indiske matretter er at de er fargerike og har mye smak og duft. Mange av de tradisjonelle rettene har flere fellestrekk som ligner på hverandre, men det finnes også lokale varianter med ulike navn. Du kan teste alt det beste fra India ved vår hyggelige restaurant i Oslo sentrum, New Delhi.

Indiske krydder

Hemmeligheten bak å lage autentisk, indisk mat er sammensetningen av riktig krydder i riktig mengde.

I indisk kultur fokuserer man mye på å holde kroppen sunn og frisk, og dette gjøres blant annet ved å spise mange forskjellige krydder. Indisk krydder er laget av urter og planter som inneholder antioksidanter. Dette bidrar igjen til å holde kroppen frisk.

Det som kjennetegner all indisk mat er at den er full av smak, tekstur og aromatiske krydder. 

Krydderblandingene består ofte av:

 • Ingefær
 • Chilipepper
 • Gurkemeie
 • Sennep
 • Safran
 • Nellik
 • Kardemomme
 • Kanel

Fem ulike styrkegrader

India er kjent for å tilberede sterke matretter, gjerne i form av sauser som er smaksatt med sterke og/eller søte krydder. 

Tradisjonell indisk mat kan av og til kanskje bli for sterk for norske smaksløker, og derfor kan du velge mellom fem ulike styrkegrader ved vår restaurant i Oslo sentrum:

 • Mild
 • Medium
 • Madras
 • Vindaloo
 • Tandaloo

Mild passer godt for barn og nybegynnere, eller de som ikke er så glad i sterk mat. Medium kan allerede bli en anelse for sterk for sensitive ganer, men passer vanligvis for de aller fleste. Madras er sterk og god. Vindaloo er meget sterk, og svært populært i India, mens Tandaloo er ekstra sterkt og anbefales kun for de som er vant til å spise sterk mat. 

Ved å bestille ris eller indisk brød til maten kan du ta brodden av den sterke smaken. Er du usikker på hvilken styrkegrad som passer for deg kan våre hyggelige servitører alltid bistå med gode anbefalinger. 

Vi sørger for at du får oppleve den beste restaurant!

Hva er det med smaken av India?

Indiske smaker er legendariske, og helt ulikt noe annet man finner i verden. Det som gir indisk mat sin unike smak er sammensetningen av ulike kryddere. New Delhi er en av få restauranter i Oslo sentrum som tilbyr autentisk, indisk mat, basert på nye og gamle oppskrifter.

Tradisjonelle ingredienser

Ingrediensene er i seg selv ikke fremmede i Norge. Kardemomme, kanel og muskat brukes vanligvis i kaker og bakst i Norge, mens i India brukes disse krydderne i middagsrettene. Hemmeligheten bak å lage god indisk mat er at de ulike ingrediensene må tilsettes i riktig rekkefølge.

Det nytter altså ikke å hive alt sammen i gryta på en gang, slik man vanligvis gjør med norsk mat. God timing har alt å si når man lager indisk mat. De dyktige kokkene ved vår restaurant i Oslo sentrum er eksperter på å finne den rette balansen av krydder for den beste smaken. 

Les mer: Indisk Oslo sentrum

Unik smaksopplevelse

Leter du etter en unik smaksopplevelse i en spennende atmosfære?

Da bør du ikke vente med å booke et bord hos oss! Kom innom oss på Tjuvholmen eller bestill take away i dag, så kan du snart kose deg med deilige indiske smaker.

Vår indiske mat er i særklasse, og vi lover at vi serverer en fantastisk aften med gode smaker. Velkommen til oss!

Bestill bord

Reserver bord

New Delhi åpner endelig dørene igjen, og vi gleder oss til å ønske gamle og nye gjester velkommen til deilig indisk mat.