Restaurant Oslo sentrum

Restaurant Oslo sentrum

Beste restaurant Oslo sentrum – New Delhi er en restaurant i Oslo sentrum som tilbyr det beste fra det indiske kjøkken. 

Etter nesten 40 år i Øvre Slottsgate har vi nå flyttet til moderne lokaler på Tjuvholmen. Nesten alt er nytt, men dere kommer til å kjenne oss igjen. Vi kalles smaken av New Delhi.

Skal du på restaurant i Oslo sentrum?

Dersom du er ute etter en restaurant i Oslo sentrum bør du ta turen til vår hyggelige restaurant New Delhi. Her får du en helt spesiell kulinarisk opplevelse med eventyrlige, indiske smaker som du ikke finner på andre spisesteder i Oslo. 

Hos oss kan du bestille fisk, kjøtt, vegetar og tandoori, eller du kan prøve en av husets ferdigkomponerte indiske matretter. Vi har klassiske retter som kylling tikka masala og tradisjonelle oppskrifter med en ny og moderne vri. Våre kyllingretter kommer med sesongens sunneste og mest smakfulle råvarer. Vi gir deg en smaksopplevelse av de sjeldne i vår indiske restaurant i Oslo.

Det indiske kjøkken

India er et stort land og består av hele 29 delstater. Hvis vi deler landet grovt inn i nord, sør, øst og vest, finner vi store variasjoner i mat, kultur, klima, språk og tradisjoner. Fra utlandet henviser vi gjerne til “det indiske kjøkken” under ett, mens i India er det store variasjoner i maten i de ulike landsdelene. 

Det nordindiske kjøkken kjennetegnes av klassiske retter som tandoori, nan og butter chicken. I Sør-India finner vi mer fisk og scampi og en utstrakt bruk av kokos. I vest finner vi svinekjøtt, vindaloo og et godt utvalg tropiske grønnsaker og frukt. 

Det østindiske kjøkken er svært ulike de tradisjonelle rettene man forbinder med India, med smaker inspirert av Mongolia og Kina. Ulike typer fiskecurry er populære, og regionen er kjent for sine søte desserter. 

Beste restaurant Oslo sentrum

Felles for de fleste indiske matretter er at de er fargerike og har mye smak og duft. Mange av de tradisjonelle rettene har flere fellestrekk som ligner på hverandre, men det finnes også lokale varianter med ulike navn. Du kan teste alt det beste fra India ved vår hyggelige restaurant i Oslo sentrum, New Delhi. 

Fem ulike styrkegrader

India er kjent for å tilberede sterke matretter, gjerne i form av sauser som er smaksatt med sterke og/eller søte krydder. På krydderpaletten finner vi blant annet chili, sennep, gurkemeie, ingefær og koriander, og av søte krydder brukes det kardemomme, kanel og muskatnøtt. 

Tradisjonell indisk mat kan ofte bli for sterk for norske smaksløker, og derfor kan du velge mellom fem ulike styrkegrader ved vår restaurant i Oslo sentrum:

  • Mild
  • Medium
  • Madras
  • Vindaloo
  • Tandaloo

Mild passer godt for barn og nybegynnere, eller de som ikke er så glad i sterk mat. Medium kan allerede bli en anelse for sterk for sensitive ganer, men passer vanligvis for de aller fleste. Madras er sterk og god. Vindaloo er meget sterk, og svært populært i India, mens Tandaloo er ekstra sterkt og anbefales kun for de som er vant til å spise sterk mat. 

Ved å bestille ris eller indisk brød til maten kan du ta brodden av den sterke smaken. Er du usikker på hvilken styrkegrad som passer for deg kan våre hyggelige servitører bistå med gode anbefalinger. 

Vi sørger for at du får oppleve den beste restaurant!

Hva er det med smaken av India?

Indiske smaker er legendariske, og helt ulikt noe annet man finner i verden. Det som gir indisk mat sin unike smak er sammensetningen av ulike kryddere. New Delhi er en av få restauranter i Oslo sentrum som tilbyr autentisk, indisk mat, basert på nye og gamle oppskrifter. 

Ingrediensene er i seg selv ikke fremmede i Norge. Kardemomme, kanel og muskat brukes vanligvis i kaker og bakst i Norge, mens i India brukes disse krydderne i middagsrettene. Hemmeligheten bak å lage god, indisk mat er at de ulike ingrediensene må tilsettes i riktig rekkefølge. 

Det nytter altså ikke å hive alt sammen i gryta på en gang, slik man vanligvis gjør med norsk mat. God timing har alt å si når man lager indisk mat. De dyktige kokkene ved vår restaurant i Oslo sentrum er eksperter på å finne den rette balansen av krydder for den beste smaken. 

Les mer: Indisk Oslo sentrum

Bestill bord

Reserver bord

New Delhi åpner endelig dørene igjen, og vi gleder oss til å ønske gamle og nye gjester velkommen til deilig indisk mat.