Uteservering Oslo

Av Oslos mange uteserveringer er New Delhi noe helt for seg selv. Vi har nylig pusset opp og utvidet til 120 plasser. Her kan du sitte og suge inn livet og utsikten på Tjuvholmen, rett ved Aker Brygge, alltid med utsøkt indisk god mat og drikke.

Ønsker du å sitte utendørs og nyte sol og livet med noe godt å drikke eller spise? Da må du ikke gå glipp av sjansen til å besøke uteserveringen til New Delhi. 

Du finner oss ved siden av Aker Brygge, flott plassert i trendy lokaler på Tjuvholmen. Vi har nylig utvidet uteserveringen til 120 sitteplasser, og pusset opp cocktailbaren – inkludert drikkemenyen. Nyt deilige, spicy indiske drinker, og ta livet med ro på vår uteservering i Oslo. Vi har selvfølgelig også et godt utvalg alkoholfri drikke. 

Nyoppusset uteservering med 120 sitteplasser

Det finnes mange flotte restauranter og uteserveringer i Oslo, og dersom du er i nærheten av Aker Brygge bør du ta turen innom New Delhi. Vi har pusset opp og utvidet uteserveringen vår, og har nå 120 sitteplasser som byr på både sol og utsikt. 

Et steinkast fra Aker Brygge

Du finner restauranten vår i Tjuvholmen allé 2. Her kan du nyte sol og utsikt midt i Oslo sentrum, med noe godt å drikke fra vår bar eller et utsøkt indisk måltid. 

Uteservering i Oslo

Beste indiske i Oslo

Hos New Delhi får du indisk mat i særklasse. Vi har servert deilig mat til Oslos borgere i over 30 år, og har blitt kåret til byens beste indiske flere ganger. Er du ute etter en kulinarisk opplevelse på en av Oslos hyggeligste uteserveringer, bør du bestille bord hos New Delhi. 

India er verdensberømt for sin utsøkte matkultur, men ikke alle er klar over hvor forskjellig maten kan være i de ulike regionene. Landet består av hele 29 delstater, og hvis vi deler landet grovt inn i nord, sør, øst og vest, finner du store variasjoner i både mat, kultur, klima og språk. 

Det indiske kjøkken

I Nord-India finner vi klassiske retter som mange kjenner til – tandoori, nan og butter chicken er blant disse. I sør brukes mye fisk og scampi, i tillegg til kokos. Den vestlige regionen har et godt utvalg tropiske grønnsaker og frukt, mens det østindiske kjøkken har likheter med matkulturen i Mongolia og Kina. Her kan du for eksempel spise verdens beste fiskecurry, og nyte regionens spesialitet: Søte desserter. 

Felles for alle indiske matretter er at de er rike på både smak, duft og farge. Ja, India er i det hele tatt et svært fargerikt land. En reise til India er noe du kommer til å huske for alltid, men i mellomtiden kan du ta turen til vår hyggelige restaurant – New Delhi på Tjuvholmen. Velkommen til vår flotte uteservering i Oslo.

Uteservering i Oslo

På menyen – god mat og drikke fra India

På New Delhis meny finner du spennende mat og drikke hentet fra hele India. Vi har både klassiske retter som Tikka Masala, og moderne retter utviklet av våre dyktige kokker. Er du usikker på hva du skal velge? Hør gjerne med en av våre servitører. Vi hjelper deg mer enn gjerne med å sette sammen et deilig måltid av Indias herligheter. 

Hvor sterk mat tåler du?

Det er ikke alle nordmenn som tåler indisk styrke på maten. Noen elsker et brennhett måltid, mens andre føler at dette ødelegger smaksopplevelsen. Derfor kan du velge mellom fem ulike styrkegrader på vår restaurant i Oslo sentrum

  • Mild
  • Medium
  • Madras
  • Vindaloo
  • Tandaloo

I India er det vanligste kjøttet kylling eller lam, men indisk mat er også godt kjent for sine deilige og smakfulle vegetarretter. Retten lages da gjerne på en base av linser og bønner, og serveres med ris ved siden av. Til sammen gir dette et fullverdig næringsinntak. 

På vår hyggelige uteservering kan du nyte både vegetarretter, samt retter av lam, kylling, kjøtt og fisk. Her sitter du sentralt i Oslo, midt på trendy Tjuvholmen med Aker Brygge rett rundt hjørnet. Det er kort vei til alt, og ikke minst er det kort vei til oss.

Uteservering i Oslo

Klassiske indiske retter

Hos New Delhi finner du klassiske indiske retter, i tillegg til tradisjonelle retter med en moderne vri. La oss ta deg med på en kulinarisk reise gjennom Indias regioner, uten at du trenger å forlate landet. Hos New Delhi blir du introdusert for utsøkte retter, blant annet:

Indisk karri

Ikke alle er klar over at karri stammer fra det indiske kjøkken. Navnet karri er også navnet på sausbaserte retter i både indiske, tamilske og britiske retter. Ordet kommer fra tamilsk, og betyr rett og slett saus. 

Hos New Delhi kan du bestille karriretter som lamme-keema i en deilig safransaus servert med ristet pao-brød, Hakka Chili Fish servert i en søt og spicy hvitløkssaus, Maharaja Beef med løk, ingefær, hvitløk og krydder, samt mange andre deilige retter. Vi har også klassiske indiske kyllingretter som Butter Chicken, Tikka Masala, Chicken Korma, Palak Chicken og mye mer. Elsker du karri er New Delhi restauranten for deg.

God mat og drikke fra India

Indisk brød

Vi har mye godt indisk brød å friste deg med. Fluffy naan er er deilig duftende og mykt nan, som du kan få med eller uten hvitløk. Vi har også moderne varianter med nøtter, rosiner og kokos. Du kan også bestille indisk flatbrød eller fylte nan. 

Indiske desserter

Hos New Delhi kan du nyte en deilig, indisk dessert ute på uteserveringen, som en perfekt avslutning på måltidet. Vi kan blant annet by på spennende indiske desserter som Shahi Sheer, som er en puddinglignende dessert, Gulab Jamun med iskrem, fritert Jalebi eller en brownie med vaniljeis.

Alt dette og mye mer kan du smake på vår uteservering i Oslo – etter vår mening, en av Oslos hyggeligste uteserveringer kun et steinkast fra Aker Brygge.

God mat og drikke fra India

Forskjellen på norsk og indisk mat

Det som gir indisk mat sin unike smak er måten kryddere og ingredienser brukes på. Ingrediensene i seg selv er ikke fremmede i Norge. Den største forskjellen på norsk og indisk mat er hvordan maten tilsettes smak. Kardemomme, kanel og muskat brukes vanligvis i kaker og bakst i Norge, mens i India brukes disse krydderne i middagsrettene. 

Hemmeligheten med å lage god, indisk mat er at de ulike ingrediensene må tilsettes i riktig rekkefølge. Det nytter altså ikke å hive alt sammen i gryta på en gang, slik man vanligvis gjør med norsk mat. 

Store regionale forskjeller

I India er det også store geografiske forskjeller på ulike matretter. Retter som Chicken Korma og Tikka Masala er blant de mest kjente fra Nord-India. Disse er preget av mektige og smaksrike sauser, og bruken av Curry-pulver (karri) er vanlig. I sør brukes mer grønnsaker, ris, kokos og sjømat. 

Den perfekte matrett

I India følger man ingrediensenes reise fra start til slutt. Målet er den perfekte matrett. Krydderne gir fra seg sine egne smaker og lukter i det de tilsettes, og må derfor brukes til riktig tidspunkt. 

Skal du lage indisk mat selv, må du derfor motstå fristelsen med å putte alt i gryta på en gang. Norsk mat kan typisk lage seg selv, men det samme kan ikke sies om indiske matretter. Våre dyktige kokker er eksperter på å finne den rette balansen av krydder for den beste smaken. 

Besøk vår uteservering i Oslo i sommer

Er du glad i å kikke på livet som farter forbi, mens du selv slapper av og nyter sol, utsikt og god mat og drikke? Da er vår uteservering i Oslo stedet for deg. Ta med deg venner og familie, og kom til New Delhi for en hyggelig aften. Vi serverer også lunsj på hverdager og brunsj i helgene.

Reserver bord

New Delhi åpner endelig dørene igjen, og vi gleder oss til å ønske gamle og nye gjester velkommen til deilig indisk mat.