Nyhet: Uteserveringen er åpen i hele sommer! 200 plasser ute. Book nå

Restaurant Oslo anbefaling

New Delhi er en restaurant i Oslo sentrum som tilbyr det beste fra det indiske kjøkken. Etter nesten 40 år i Øvre Slottsgate har vi nå flyttet til moderne lokaler sentralt på Tjuvholmen. Nesten alt er nytt, men du kommer til å kjenne oss igjen. Vi kalles smaken av New Delhi. 

De beste restaurantene

Dersom du er ute etter en anbefaling av en av Oslos beste restauranter bør du komme til vår hyggelige restaurant New Delhi. Her får du en helt spesiell kulinarisk opplevelse med eventyrlige, indiske smaker. New Delhi er en av de beste restaurantene i Oslo når det gjelder smaksrike opplevelser. Du finner ikke maken på noen andre restauranter i Oslo. 

På New Delhi kan du bestille fisk, kjøtt, vegetar og tandoori, eller du kan prøve en av husets ferdigkomponerte indiske matretter. Vi har blant annet klassiske retter som kylling tikka masala og et variert utvalg naan. Våre kyllingretter kommer med sesongens sunneste og mest smakfulle råvarer. Vår restaurant i Oslo anbefales for en smaksopplevelse av de sjeldne. 

Det indiske kjøkken

India er et stort land som består av hele 29 delstater. Landet kan grovt deles inn i fire regioner med nord, sør, øst og vest, og vi finner store variasjoner i både mat, kultur, klima, språk og tradisjoner. 

Det blir derfor ikke helt riktig å omtale hele det indiske kjøkken under ett, men felles for all indisk mat er at rettene er fargerike og har mye smak og duft. Mange tradisjonelle retter har fellestrekk i forskjellige deler av landet, men serveres under ulike navn og i lokale varianter. 

Spør servitøren ved vår restaurant i Oslo om anbefaling av drikke til maten.

Les mer: Beste indiske restaurant i Oslo

Store regionale forskjeller

Det nordindiske kjøkken kjennetegnes av klassiske retter som tandoori, nan og butter chicken. I Sør-India finner vi mer fisk og scampi på menyen, og her er kokos en populær ingrediens. 

I vest brukes mye svinekjøtt og tropiske grønnsaker og frukter. Fra Øst-India kommer mange forskjellige varianter av fiskecurry, og regionen er kjent for å servere søte desserter. Det østindiske kjøkken har nærere bånd til Mongolia og Kina enn det øvrige India. 

 

Alt dette kan du smake, lukte og oppleve på New Delhi. En god anbefaling til en restaurant i Oslo er derfor å ta turen til oss, for en matopplevelse av de sjeldne. 

Smaken, lukten og stemningen fra India

Indiske smaker er legendariske, og helt ulikt noe annet man finner i verden. Det som gir indisk mat sin unike smak er sammensetningen av kryddere. Ingrediensene er i seg selv ikke fremmede i Norge, men de brukes på en annen måte. Søte kryddere som kardemomme, kanel og muskat brukes vanligvis i kaker og bakst her i nord, mens i India brukes slike kryddere i middagsrettene. 

Hemmeligheten bak indisk mat

Hemmeligheten bak å lage god, indisk mat er at de ulike ingrediensene må tilsettes i riktig rekkefølge. 

Skal du lage indisk mat nytter det ikke å hive alle ingrediensene i gryta på en gang og la maten lage seg selv, slik man ofte gjør i Norge. Riktig rekkefølge og god timing har alt å si når man lager indisk mat. Våre dyktige kokker er eksperter på å finne den rette balansen av krydder for å få fram den aller beste smaken. 

Hvor sterk er egentlig maten?

Usikker på hvilken styrkegrad du tåler? Spør servitørene ved vår restaurant i Oslo om deres anbefaling. 

I motsetning til hva mange tror hjelper det ikke å drikke vann for å ta brodden av den sterke maten. Det er stoffet capsaicin som gjør at maten brenner på tunga, og dette stoffet er ikke vannoppløselig. Vannet bidrar bare til å spre stoffet mer ut i munnen. Capsaicin er derimot fettoppløselig, og det kan derfor hjelpe med et glass melk eller en dip av yoghurt. 

Det hjelper også å spise ris eller naan (indisk brød) til maten. 

Les mer om: Anbefalte restauranter i Oslo

Restaurant Oslo anbefaling

Vår restaurant i Oslo er anbefalt av noen av byens fremste matanmeldere. Dagbladet kalte oss en indisk suksess på Tjuvholmen, og Aftenposten erklærte maten vår for nydelig

En av Oslos beste restauranter

Vår hyggelige restaurant i Oslo anbefales for deg som ønsker de ekte, indiske smakene, og for deg som ønsker en smaksopplevelse av de sjeldne. På menyen vår finner du mat fra de mest eksotiske områder av India. 

Sett sammen ditt eget måltid fra vår smaksmeny, eller la oss anbefale spennende smaker. Dette er alltid populært ved større selskaper, fordi de tapaslignende porsjonene fra smaksmenyen er perfekte for å deles. 

God mat blir enda bedre med en god avslutning på måltidet. Hos New Delhi kan vi by på et stort utvalg av lekre, indiske desserter. Spør gjerne servitøren ved vår restaurant i Oslo om en anbefaling.

Bestill bord

Reserver bord

New Delhi åpner endelig dørene igjen, og vi gleder oss til å ønske gamle og nye gjester velkommen til deilig indisk mat.